Ga naar hoofdinhoud
Video Consult Service

Nieuwe service, Video Consult vanuit je eigen huis. Voor meer informatie of een afspraak maken klik hier beneden.

Floaterlaser Oogkliniek: OMC Amstelland

Het OMC Amstelland/ Floaterlaser oogkliniek is een internationaal gerenommeerd verwijscentrum voor de laserbehandeling van floaters. Patiënten uit vele landen komen voor behandeling naar ons centrum in Amsterdam. Ook zijn regelmatig binnen en buitenlandse artsen te gast. Dit zijn oogartsen die meer willen leren over floaterlaser.

De behandelend arts van oogkliniek Amstelland is dokter drs. Feike Gerbrandy, de eerste oogarts in Nederland die begon met de laserbehandeling van glasvochttroebelingen/floaters met behulp van een laser (floaterlaser). Zijn aandachtsgebieden zijn: macula degeneratie, diabetes, staaroperaties en de behandeling van glasvochttroebelingen (mouches volantes) met een laser. Met ongeveer 1 miljoen op floaters gerichte lasershots is hij een van de meest ervaren floaterlaser specialisten ter wereld.

NAW gegevens

OMC Amstelland Floaterlaser oogkliniek
drs. Feike Gerbrandy – oogarts, oogchirurg & refractiechirurg
Muiderstraatweg 58B
1111 PT Diemen

CONTACT

Contact en afspraken maken

Dagelijks bereikbaar van 8.30-17.00 uur. Op woensdagen zijn we gesloten. Afspraken kunnen dan wel telefonisch worden gemaakt.

Wilt u een afspraak maken voor een consult of een floaterlaser behandeling? Dan kan online via ons boekingssysteem van “James Software”. U ontvangt na uw inschrijving een email met uitgebreide informatie.

Voorbeeld van floaters in het oog

Floaters/Mouches Volantes

Mensen met floaters (mouches volantes) zien 1 of meerdere vlekken voor hun oog zweven. Afhankelijk van waar de floater zit heb je er meer of minder last van. Aan veel floaters kun je wennen, sommige floaters blijven erg hinderlijk.

kliniek voor floater laser

De behandeling

U kunt bij oogkliniek OMC Amstelland terecht voor een staaroperatie of voor de behandeling van oogfloaters. Alle behandelingen vinden plaats in de vorm van een dagbehandeling en vinden plaats in onze oogkliniek in Diemen.

Receptie OMC Amstelland floater laser

Wat kost het?

Het Zorginstituut Nederland heeft besloten dat floaterlaser niet als verzekerde zorg mag worden aangeboden. Daarom bieden wij deze behandeling alleen nog als onverzekerde zorg aan. Wij adviseren u wat de beste behandeling is.

Droge ogen behandeling bij OMC Amstelland

Het OMC Amstelland in Diemen is gespecialiseerd in de behandeling van droge ogen: een veelvoorkomende en vervelende aandoening. De meeste mensen met droge ogen krijgen een zalfje en het advies om de oogleden schoon te houden. Maar meestal is dat niet voldoende.

Om droge ogen goed te behandelen heb je veel tijd, aandacht en kennis nodig. Wij hebben zeer veel ervaring met de behandeling van droge ogen. Voor uw behandeling hebben wij speciale apparatuur voor de analyse van traanfilm en meibomklieren. En naast  punctumpluggen hebben wij ook een specialistische behandeling in huis: Intense Pulsed Light (IPL) met de Lumenis M22. Dit is een relatief nieuwe maar vaak zeer succesvolle behandeling van droge ogen.

close up of irritated red blood eye

Laatste nieuws

OMC Amstelland in de media

Video over de praktijk

NEEM CONTACT OP

WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN CONSULT OF EEN FLOATERLASER BEHANDELING? DAT KAN NU AL VIA ONS ONLINE  BOEKINGSSYSTEEM.

Back To Top