skip to Main Content

Tarieven onverzekerde zorg

Het Zorginstituut Nederland (ZiN) heeft besloten dat floaterlaser in Nederland niet als verzekerde zorg mag worden aangeboden. Niet in het OMC Amstelland of in ziekenhuizen. Daarom bieden wij deze behandeling alleen nog als onverzekerde zorg aan. In zeldzame gevallen wordt er een uitzondering gemaakt als een medewerker van de zorgverzekering heeft toegezegd dat het vergoed zou worden. Wij hebben hier geen rol in.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat het ZiN zijn besluit zal herzien. Het staat bij hen in ieder geval niet hoog op de agenda. Het is onwaarschijnlijk dat hier voor 2021 verandering in komt.

In het verleden hielpen wij iedereen met het aanvragen van een machtiging voor vergoeding. Helaas is dat zinloos gebleken en zijn we hiermee gestopt.

Tarieven onverzekerde zorg

In de meeste gevallen zijn er 1 tot 4 laserbehandelingen nodig per oog. Het tarief van de  eerste behandeling is inclusief eventuele herbehandelingen (maximaal 3) gedurende 1 jaar. Na 1 jaar verloopt de geldigheid.  Oogheelkundige consulten vallen onder verzekerde zorg.

Wegens de torenhoge inflatie zijn de tarieven per juli 2022 opnieuw geïndexeerd.

Tarieven Floaterlaser 2022 (onverzekerd)

Floaterlaser Rechts € 1425* (1 tot 4 laserbehandelingen)
Floaterlaser Links € 1425* (1 tot 4 laserbehandelingen)
Vervolg floaterlaser € 350* (per behandeling per oog)

 

* in veel gevallen wordt er medicatie voorgeschreven rondom de laserbehandeling. Deze medicatie wordt verzorgd en geleverd door de apotheek. De kosten hiervan zitten niet in bovengenoemde tarieven.  De kosten worden over het algemeen vergoed door uw zorgverzekeraar. Houd u er aub rekening dat deze verrekend kunnen worden met uw eigen risico.

NB: Als u twijfelt of in uw geval er sprake is van verzekerde of onverzekerde zorg omdat u meerdere problemen heeft met uw ogen dat kunt u dit het beste voorleggen aan uw zorgverzekeraar.

No Show tarief

Indien u niet kunt komen bij een afspraak, moet u deze binnen 24 uur van tevoren afzeggen. Lukt dit niet, dan kunnen wij een no show bedrag van € 55,- bij u in rekening brengen. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Overige Tarieven 2022 (onverzekerd)

IPL behandeling 4x zonder OPT (Optimal Pulse Technology) € 630 Behandeling met Lumenis Optilight (de opvolger van de M22)
toeslag OPT (Optimal Pulse Technology) € 105 per 4 sessies
IPL aanvullend € 158 Per behandeling
BlephEx € 136 Per behandeling
CBR keuring via Zorgdomein € 120 (zeer snelle verwerking bij CBR!)
Gezichtsveldonderzoek (kan ook voor CBR nodig zijn) € 80
Back To Top