skip to Main Content

Wij voeren veel CBR keuringen uit. Een belangrijk punt is dat wij de keuringen via zorgdomein doorsturen naar het CBR. Dit zorgt ervoor dat het CBR uw gegevens direct heeft en dat de verwerkingstijd daardoor zeer kort is. De papieren versie kan soms lang duren.

Het is helaas niet mogelijk om een gezichtsveldonderzoek digitaal door te sturen. Mensen die bekend zijn met glaucoom moeten er dus rekening mee houden dat de verwerkingstijd bij het CBR langer zal duren.

Het onderzoek gaat als volgt:  de visus wordt bepaald met en zonder bril, ieder oog apart en beide ogen samen. De pupillen worden ingedruppeld met pupilverwijdende druppels. Deze moeten 15-30 minuten inwerken (soms langer). Als de pupil verwijd is kan de oogarts het netvlies beoordelen.

Aan het eind van de keuring zal de oogarts aangeven of u voldoet aan de voorwaarden voor verlenging. Indien u in eerste instantie niet voldoet kan het zijn dat u een rijtest moet ondergaan bij het CBR.

Het komt wel eens voor dat iemand op de grens zit van goed- of afkeuring. Ons beleid is om geen eigen patiënten te keuren uit de categorie waar enige twijfel is. Daarmee willen wij voorkomen dat de behandelrelatie geschaad wordt. Indien er geen enkele twijfel is over goedkeuring kunnen wij wel eigen patiënten keuren.

De kosten van CBR keuringen worden niet gedekt door de verzekering. De tarieven vindt u onder tarieven onverzekerde zorg.

Back To Top