Tarieven onverzekerde zorg

Het Zorginstituut Nederland (ZiN) heeft in 2017 besloten dat floaterlaser in Nederland niet als verzekerde zorg mag worden aangeboden. Niet in het OMC Amstelland of in ziekenhuizen. Daarom bieden wij deze behandeling alleen nog als onverzekerde zorg aan. In zeldzame gevallen wordt er een uitzondering gemaakt als een medewerker van de zorgverzekering heeft toegezegd dat het vergoed zou worden. Wij hebben hier geen rol in.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat het ZiN zijn besluit zal herzien. Het staat bij hen in ieder geval niet hoog op de agenda. Het is onwaarschijnlijk dat op korte termijn verandering in komt.

In het verleden hielpen wij iedereen met het aanvragen van een machtiging voor vergoeding. Helaas is dat zinloos gebleken en zijn we hiermee gestopt.

Uitzondering hierop zijn militairen, brandweermannen en politie. In veel gevallen lukt het hier wel om vergoeding te krijgen. Vooral het argument dat een operatief traject voor een werkgever nadelig kan zijn (omzetverlies door ziekteverlof en hersteltijd) kan ervoor zorgen dat de werkgever de behandeling betaalt.  Dit laatste werkt ook best vaak bij werknemers waar ziekteverlof zeer kostbaar is zoals vrachtwagenchauffeurs.

Tarieven onverzekerde zorg

In de meeste gevallen zijn er 1 tot 4 laserbehandelingen nodig per oog. Het tarief van de  eerste behandeling is inclusief eventuele herbehandelingen (maximaal 3) gedurende 1 jaar. Na 1 jaar verloopt de geldigheid.  Oogheelkundige consulten vallen onder verzekerde zorg.

Wegens de torenhoge inflatie zijn de tarieven per 1/1/2024 opnieuw  geïndexeerd.

Tarieven Floaterlaser 2024 (onverzekerd)

Floaterlaser Rechts € 1550* (1 tot 4 laserbehandelingen rechteroog)
Floaterlaser Links € 1550* (1 tot 4 laserbehandelingen linkeroog)
Vervolg floaterlaser € 385* (per behandeling per oog)

* In veel gevallen wordt er medicatie voorgeschreven rondom de laserbehandeling. Deze medicatie wordt verzorgd en geleverd door de apotheek. De kosten hiervan zitten niet in bovengenoemde tarieven.  De kosten worden over het algemeen vergoed door uw zorgverzekeraar. Houd u er aub rekening dat deze verrekend kunnen worden met uw eigen risico.

NB: Als u twijfelt of in uw geval er sprake is van verzekerde of onverzekerde zorg omdat u meerdere problemen heeft met uw ogen dat kunt u dit het beste voorleggen aan uw zorgverzekeraar.

Overige Tarieven 2024 (onverzekerd)

IPL behandeling 4x zonder OPT (Optimal Pulse Technology) € 700 Behandeling met Lumenis Optilight (de opvolger van de M22)
toeslag OPT (Optimal Pulse Technology) € 110 per 4 sessies
IPL aanvullend € 170 Per behandeling
BlephEx behandeling (Blepharitis) € 147,50 Per behandeling
CBR keuring via Zorgdomein € 130 (zeer snelle verwerking bij CBR!)
Gezichtsveldonderzoek (kan ook voor CBR nodig zijn) € 85

No Show tarief

Indien u niet kunt komen bij een afspraak, moet u deze binnen 2 werkdagen van tevoren afzeggen. Lukt dit niet, dan kunnen wij een no show bedrag van € 65,- bij u in rekening brengen. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Back To Top