Waarom floaters laten laseren in het OMC Amstelland?

Oogarts Feike Gerbrandy heeft sinds 2009 duizenden behandelingen gedaan is hiermee de meest ervaren floaterlaser specialist van Europa. Wereldwijd hebben alleen de Amerikaanse oogartsen Geller en Karickhoff meer ervaring.

De nieuwste (YAG) lasers

Het OMC Amstelland beschikt -voor zover bekend- als enige kliniek in de wereld over zowel de nieuwste laser van Ellex, de Ultra Q-reflex (UQR) als de Visulas 3 van Zeiss en 2 exemplaren van de Lasag/Meridian Microruptor II laser (MR2). De UQR wordt overigens in Londen ook wel gepromoot als LEH Vitlase.

De MR 2 laser is de beste YAG laser ooit gemaakt en de favoriete laser van Feike Gerbrandy (en van dr Geller in Florida). De MR2 wordt exclusief gebruikt voor ongeveer 95% van de behandelingen. In sommige gevallen wordt een deel van de behandeling op de UQR laser gedaan. De MR 2 is veel krachtiger en sneller dan de UQR en geeft een veel duidelijker beeld van het glasvocht. Hierdoor kunnen floaters behandeld worden die met de UQR niet te behandelen zijn.

Floater laser op hoog niveau

Het klinkt misschien wat onbescheiden en on-Hollands, maar er is in Europa geen plek te vinden waar floater laser op een hoger niveau wordt aangeboden dan in het OMC-Amstelland te Diemen.

De meeste patiënten zijn ook positief over de behandeling bij ons. Natuurlijk kan niet iedereen van zijn floaters afgeholpen worden. We proberen altijd van te voren te voorspellen hoe groot de kans is dat een behandeling zal slagen. Over het algemeen komt dat aardig uit.

Mouches volantes oftewel floaters
Mouches volantes oftewel floaters

Floaters/Mouches Volantes

Mensen met floaters (mouches volantes) zien 1 of meerdere vlekken voor hun oog zweven. Afhankelijk van waar de floater zit heb je er meer of minder last van. Aan veel floaters kun je wennen, sommige floaters blijven erg hinderlijk.

Arts bij een floaterlaser behandeling

De behandeling

U kunt bij oogkliniek OMC Amstelland terecht voor oogheelkundige consulten en diverse behandelingen. Alle behandelingen vinden plaats in de vorm van een dagbehandeling en vinden plaats in onze oogkliniek in Diemen.

Kosten floaterlaser behandeling

Wat kost het?

Het Zorginstituut Nederland heeft besloten dat floaterlaser niet als verzekerde zorg mag worden aangeboden. Een eerste consult voor floaters valt in principe wel onder verzekerde zorg. Wij adviseren u wat de beste behandeling is.

Back To Top