Skip to content

Punctum Pluggen

Punctum pluggen worden gebruikt als behandeling van droge ogen.  Regelmatig oogdruppels gebruiken is noodzakelijk om de ogen vochtig genoeg te houden. Een elegantere behandeling hiervoor is het plaatsen van punctum pluggen. Deze zorgen ervoor dat de tranen langer in het oog blijven zodat  u minder last heeft van geïrriteerde, jeukende ogen.

Oplosbare Ultra plug

U krijgt een druppel verdovingsvloeistof toegediend in beide ogen. Vervolgens plaatst de oogarts een klein oplosbaar staafje in de afvoer van de traanweg. U voelt hier zo goed als niets van.  Het staafje lost langzaam op en is na ongeveer 6 maanden verdwenen. Nadien kan er of een nieuw staafje geplaatst worden of er kan een ander type plug geplaatst worden.

Hier kunt u een kort filmpje bekijken van het plaatsen van een oplosbare ultra punctum plug.

Wij plaatsen voornamelijk de oplosbare punctum pluggen. Deze blijven lang zitten en veroorzaken geen irritatie aan de ogen.

oplossing tranende ogen oplosbare ultra plug

Niet oplosbare Ultra punctum plug

De niet-oplosbare siliconen pluggen plaatsen wij als alternatief. Deze kunnen echter op ieder moment uit het oog vallen en in zeldzame gevallen irriteren ze het oog waardoor ze verwijderd moeten worden.

Hieronder enkele reclamefilmpjes van fabrikanten van punctumpluggen. Deze zijn helaas erg Amerikaans en commercieel maar geven wel een idee van de behandeling:

oplossing tranende ogen niet oplosbare ultra plug
Back To Top