skip to Main Content

Vanwege de zomervakantie zijn wij tussen 10 augustus en 1 september gesloten. Wij zijn wel telefonisch bereikbaar op 020 261 83 10. De voicemail wordt dagelijks afgehandeld.  Afspraken kunnen hier via James Software gemaakt of worden via het call center. Dit is te bereiken op 020 261 83 13.

Sondage

Mensen met klachten van tranende ogen hebben meestal geen verstopte afvoer maar een teveel aan spoeltranen (zie droge ogen).

Soms zit er echter een verstopping ergens in de traanweg. Afhankelijk van de positie kan dit op verschillende manieren verholpen worden:

  1. doorspuiten/sondage: er wordt een dun buisje in de afvoer gebracht en de traanweg wordt doorgespoeld met een zoutoplossing. Dit is diagnostisch maar kan ook therapeutisch zijn. Dit gebeurt poliklinisch in onze kliniek.
  2. operatief: als de traanwegen na doorspuiten niet doorgankelijk blijken kan er operatief een nieuwe doorgang worden gecreëerd. Dit is zelden nodig maar indien nodig sturen wij u voor behandeling door naar een academisch ziekenhuis voor een operatie (DCR) onder narcose.
Back To Top