skip to Main Content

Tarieven onverzekerde zorg

Het Zorginstituut Nederland (ZiN) heeft besloten dat floaterlaser in Nederland niet als verzekerde zorg mag worden aangeboden. Niet in het OMC Amstelland maar dus ook niet in ziekenhuizen. Daarom bieden wij deze behandeling alleen nog als onverzekerde zorg aan. In zeldzame gevallen wordt er een uitzondering gemaakt als er een goed verzoekschrift wordt ingediend bij de zorgverzekering.

Het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren voordat het ZiN zijn besluit zal herzien. Het staat bij hen in ieder geval niet hoog op de agenda. Het is onwaarschijnlijk dat hier voor 2020 verandering in komt.

Tarieven onverzekerde zorg (floaterlaser en CBR)

In de meeste gevallen zijn er 1 tot 4 laserbehandelingen nodig per oog. Het tarief van de  eerste behandeling is inclusief eventuele herbehandelingen (maximaal 3) gedurende 1 jaar. Na 1 jaar verloopt de geldigheid.

Tarieven Floaterlaser 2018 (onverzekerd)

Floaterlaser Rechts € 1300 (1 tot 4 laserbehandelingen)
Floaterlaser Links € 1300 (1 tot 4 laserbehandelingen)
Vervolg floaterlaser € 300 (per behandeling per oog)

 

NB: Als u twijfelt of in uw geval er sprake is van verzekerde of onverzekerde zorg omdat u meerdere problemen heeft met uw ogen dat kunt u dit het beste voorleggen aan uw zorgverzekeraar.

No Show tarief

Indien u niet kunt komen bij een afspraak, moet u deze binnen 24 uur van tevoren afzeggen. Lukt dit niet, dan kunnen wij een no show bedrag van € 45,00 bij u in rekening brengen. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Overige Tarieven 2017 (onverzekerd)

Staaroperatie € 1250 (het grootste deel wordt meestal vergoed)
Torische implantlens € 800 (plus de kosten van de staaroperatie)
Trifocale implantlens € 1200 (plus de kosten van de staaroperatie)
Torische Trifocale implantlens € 1800 (plus de kosten van de staaroperatie)
CBR keuring € 95 (exclusief gezichtsveldonderzoek)
CBR met gezichtsveld € 140
Back To Top