skip to Main Content

Ervaring van Johann Schmid

Na een auto-ongeluk & succesvolle floaterlaser behandeling weer als herboren 

Vanaf juli 2007 werd ik, na een auto-ongeluk, geconfronteerd met mouches volantes of floaters. Mijn oogarts deelde mij mee dat ik er maar mee moest leren leven: “Na verloop van tijd ben je er aan gewend en ervaar je ze niet of nauwelijks meer…..”, was zijn opmerking.

Geen genoegen met “nee”

Dit ging voor mij helaas niet op, ik werd er ‘gek’ van. Ook consulten bij 2 andere oogartsen leverden in feite niets op: Een vitrectomie operatie behoorde wel tot de mogelijkheden, maar was vanwege het feit dat ik maar één goed oog heb geen optie, daar er natuurlijk altijd wel wat mis kon gaan. Met andere woorden: Ik moest er wel mee leren leven.

YAG laserbehandeling gehad met een geweldig resultaat

De mouches hadden impact op mijn gehele welzijn: ik werd chagrijnig, lusteloos en lag bijna elke avond omstreeks 21.00 uur in bed. Ik zag het vaak letterlijk en figuurlijk niet meer zitten!

Begin februari 2011 vond ik op internet een artikel over Dr. Feike Gerbrandy van het oogziekenhuis Zonnestraal te Hilversum: hij zou op 18 februari een presentatie geven met de titel “YAG floaterlaser is effective and safe enough to be the treatment of first choice for vitreous floaters`. Ik heb toen via de mail direct contact gezocht. Dit ging zo gemakkelijk en laagdrempelig dat ik direct een afspraak heb gemaakt. Op 10 en 28 maart heb ik een YAG laserbehandeling gehad met een geweldig resultaat! Hoewel niet alle floaters zijn verdwenen, ben ik herboren! De floaters die er nog zitten kunnen waarschijnlijk in de nabije toekomst ook nog behandeld worden: Dr Gerbrandy wil namelijk nog een ander YAG laserapparaat aanschaffen dat ook floaters kan raken die erg diep in het oogvocht zitten. Zodra dat apparaat binnen is, ben ik er ook.

PP  (Johann Schmid)

Back To Top