skip to Main Content

Aangepaste openingstijden gedurende vakantieperiode: We zijn gesloten van donderdag 2 juli t/m maandag 27 juli 2020. Vanaf dinsdag 28 juli zijn wij op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend. Vanaf maandag 24 augustus zijn wij weer op alle dagen, behalve woensdag, geopend.

Ervaring van Johann Schmid

Ervaring van patient die na een auto-ongeluk geconfronteerd werd met oogfloaters en zich na succesvolle floaterlaser behandeling herboren voelt:

Vanaf juli 2007 werd ik, na een auto-ongeluk, geconfronteerd met mouches volantes cq floaters. Mijn oogarts deelde mij mee dat ik er maar mee moest leren leven: “Na verloop van tijd ben je er aan gewend en ervaar je ze niet of nauwelijks meer…..”, was zijn opmerking.

Dit ging voor mij helaas niet op, ik werd er ‘gek’ van. Ook consulten bij 2 andere oogartsen leverden in feite niets op: een vitrectomie operatie behoorde wel tot de mogelijkheden, maar was vanwege het feit dat ik maar 1 goed oog heb geen optie, daar er natuurlijk altijd wel wat mis kan gaan. M.a.w. ik moest er wel mee leren leven…….

De mouches hadden impact op mijn gehele welzijn: ik werd chagrijnig, lusteloos en lag bijna elke avond omstreeks 21.00 uur in bed. Ik zag het vaak letterlijk en figuurlijk niet meer zitten!

Begin februari 2011 vond ik op internet een artikel over Dr. Feike Gerbrandy van het oogziekenhuis Zonnestraal te Hilversum: hij zou op 18 februari een presentatie geven met de titel “YAG floaterlaser is effective and safe enough to be the treatment of first choice for vitreous floaters`. Ik heb toen via de mail direct contact gezocht. Dit ging zo gemakkelijk en laagdrempelig dat ik direct een afspraak heb gemaakt. Op 10 en 28 maart heb ik een YAG laserbehandeling gehad met een geweldig resultaat! Hoewel niet alle floaters zijn verdwenen, ben ik herboren! De floaters die er nog zitten kunnen waarschijnlijk in de nabije toekomst ook nog behandeld worden: Dr Gerbrandy wil namelijk nog een ander YAG laserapparaat aanschaffen dat ook floaters kan raken die erg diep in het oogvocht zitten. Zodra dat apparaat binnen is, ben ik er ook.

PP  (Johann Schmid)

Back To Top